|
Agile, Lean, стратегія — чи не замало для майстра проєктів?
|
|
| serhiikovalski | Дата: Вівторок, 30.09.2025, 11:14 | Повідомлення # 1 |
|
Сержант
Група: Пользователи
Статус: Offline
| Чесно, завжди смішило, коли кажуть, що проєктний менеджмент — це тільки про графіки в Excel і контроль дедлайнів. А як подивився програми навчання, то там стільки всього намішано, що й айтішник, і маркетолог, і банкір знайдуть своє. Agile, Lean, стратегічне планування — виглядає так, ніби тебе готують не просто керувати командою, а мислити системно й на кілька кроків уперед.
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky | Дата: Вівторок, 30.09.2025, 11:19 | Повідомлення # 2 |
|
Сержант
| Та отож. Я після кількох років у виробництві зрозумів, що без процесного мислення далеко не заїдеш. З Agile познайомився випадково, коли ми пробували оптимізувати роботу відділу постачання, і воно реально зайшло. Тільки щоразу ловив себе на думці, що без глибшої бази методів і практик, воно лишається поверхневим — зробив канбан-дошку й думаєш, що вже гуру.
|
| |
|
|
| viktorkoroviak | Дата: Вівторок, 30.09.2025, 11:20 | Повідомлення # 3 |
|
Сержант
| Я недавно дізнався про програму Master of Global Business Management у Бізнес-школі КРОК https://bs.krok.edu.ua/master-of-global-business-management/ Там підхід ще ширший: окрім управління проєктами й процесами, додають акцент на міжнародний бізнес, кроскультурну комунікацію та підприємницьке мислення. Це вже історія не про локальні задачі, а про глобальний рівень, де треба балансувати між різними ринками й культурами. Мені подобається, що вони орієнтуються саме на людей, які мислять підприємницьки, але хочуть системності.
|
| |
|
|
| serhiikovalski | Дата: Вівторок, 30.09.2025, 11:21 | Повідомлення # 4 |
|
Сержант
| Ага, це вже інша ліга. Бо коли ти розумієш, як працюють процеси всередині країни — це одне, а коли маєш справу з глобальними зв’язками, тут без серйозної підготовки ніяк. Мені здається, що з таким бекграундом вже можна сміливо дивитися на проєкти за кордоном.
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky | Дата: Вівторок, 30.09.2025, 11:22 | Повідомлення # 5 |
|
Сержант
| І тут головне, що це все не відірвано від практики. Бо програми роблять для людей, які вже працюють, і це відчувається: замість абстрактних теорій — кейси, конкретні інструменти й можливість одразу перевіряти їх у роботі. Це, мабуть, і є найбільший плюс.
|
| |
|
|