23.03.2025, Неділя, 15:23
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Чи реально вчитися в Словаччині без великих витрат?
serhiikovalskiДата: Субота, 08.03.2025, 22:53 | Повідомлення # 1
Рядовой
Група: Пользователи
Репутація: 0
Статус: Offline
Думаю, кожен з нас колись замислювався, чи реально поїхати вчитись в Словаччину, не зламавши банк? Можливо, це виглядає, як мрія, але якщо порівнювати з іншими країнами Європи, то варіанти можуть бути. Є люди, які там навчаються, може, хтось розповість, як це в реальності?

yuriy_hrynevskyДата: Субота, 08.03.2025, 22:55 | Повідомлення # 2
Рядовой
Ну, дивись, я в Словаччині вже рік. Не скажу, що це супер дешево, але й не так страшно, як здається. В університетах є непогані стипендії, якщо ти студент з країн, де рівень життя не дуже високий. Однак, треба врахувати, що ціни на житло, наприклад, трохи вищі, ніж в Україні. Може, є хтось, хто знає, де можна знайти дешевше житло для студентів?

viktorkoroviakДата: Субота, 08.03.2025, 23:02 | Повідомлення # 3
Рядовой
Знаю людей які саме цим займаються, ось посилання на сайт, де можна знайти кілька варіантів стипендій для студентів з України. Так, тут навіть є корисні поради для тих, хто хоче зекономити на навчанні! https://slovakstudy.com/uk/ Не скажу, що все ідеально, але це точно допомагає.

yuriy_hrynevskyДата: Субота, 08.03.2025, 23:10 | Повідомлення # 4
Рядовой
Але є нюанси! Знаю, що вивчати словацьку мову не обов'язково, якщо в університеті викладають англійською, але й ціна навчання може бути вищою. Та й все одно, навіть на англійських програмах є деякі нюанси з житлом і їжею. Звісно, можна працювати, але не завжди виходить заробити на все, що треба.

viktorkoroviakДата: Субота, 08.03.2025, 23:14 | Повідомлення # 5
Рядовой
Так, і ще важливо знати, що коли ти потрапляєш у Словаччину, є ціла купа можливостей на стажування чи підробіток. Тому теоретично, якщо не зациклюватись на розкоші, то можна знайти собі нормальне життя, з мінімальними витратами. Думаю, все зводиться до того, наскільки ти готовий адаптуватись! Але не забувайте, що це залежить і від того, скільки часу ви готові присвятити пошукам роботи.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: