26.11.2024, Вівторок, 14:29
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Чи є шанс отримати роботу після навчання за кордоном?
misterbicipsДата: П`ятниця, 18.10.2024, 20:48 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Пользователи
Репутація: 0
Статус: Offline
Привіт усім! Я тут думаю про можливість поїхати вчитися за кордон, але виникло питання: чи реально знайти роботу після закінчення навчання там? Розумію, що багато залежить від країни та спеціальності, але цікаво було б дізнатися, чи взагалі варто сподіватися на працевлаштування за кордоном після отримання диплома. Наприклад, чи роботодавці зацікавлені в іноземних випускниках? І чи дають студентам додатковий час на пошук роботи після закінчення навчання? Хотілося б розуміти перспективи, перш ніж вирішуватися на такий крок.

antp111Дата: П`ятниця, 18.10.2024, 20:50 | Повідомлення # 2
Сержант
Я теж задавалася цим питанням, коли вчилася у Франції. Мій досвід такий: після закінчення магістратури мені дали дозвіл на рік залишитися в країні, щоб знайти роботу. Це називається "APS" (Autorisation Provisoire de Séjour). У Німеччині є схожа практика — там після навчання також дають до 18 місяців для пошуку роботи. Якщо за цей час ти знаходиш роботу за спеціальністю, можна отримати робочу візу і залишитися працювати. Але, звісно, конкуренція велика, і треба добре знати мову країни, в якій хочеш працювати. Англійської часто недостатньо, якщо це не міжнародна компанія.

fornodguestДата: П`ятниця, 18.10.2024, 20:51 | Повідомлення # 3
Сержант
Так, освіта за кордоном дійсно може відкрити багато дверей, але важливо враховувати декілька факторів. По-перше, країна: наприклад, у Канаді та Австралії є спеціальні програми для випускників, які дозволяють отримати постійне місце проживання після кількох років роботи. У Німеччині, як вже згадували, теж можна залишитися працювати після навчання, але для цього треба знайти роботу за спеціальністю та довести, що ти є кваліфікованим спеціалістом. По-друге, мова: для того, щоб залишитися працювати в країні, знання місцевої мови значно підвищує шанси на працевлаштування. І, звісно, вибір спеціальності: технічні та медичні фахівці завжди мають більший попит.

HzBoyДата: П`ятниця, 18.10.2024, 20:53 | Повідомлення # 4
Генерал-лейтенант
Якщо говорити з більш загальної точки зору, то освіта за кордоном https://study-roads.com може дати великі шанси на працевлаштування, особливо якщо йдеться про технічні або IT-спеціальності. Багато країн підтримують програми для іноземних студентів і дають можливість залишитися на певний час для пошуку роботи. У таких країнах, як Канада, Великобританія, Нідерланди та Німеччина, діють спеціальні візові програми для випускників, що дозволяють їм залишатися і працювати після закінчення навчання. Однак тут важливий ще один момент: більшість роботодавців вимагають підтвердження диплома та реального досвіду роботи, тому варто паралельно шукати стажування або підробіток ще під час навчання.
Прикріплення: 7757750.jpg (13.4 Kb)

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: