02.01.2026, П`ятниця, 22:23
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Сказ як надати першу допомогу після укусу?
a_sovДата: Середа, 16.04.2025, 10:29 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Пользователи
Репутація: 0
Статус: Offline
Доброго дня! Хотілося б дізнатися, що робити, якщо тебе або когось вкусила тварина, яка може бути носієм сказу? Які перші кроки треба зробити до того, як звернутися до лікаря? Дуже хвилююся, бо не знаю, чи варто панікувати.

HzBoyДата: Середа, 16.04.2025, 10:30 | Повідомлення # 2
Генерал-полковник
В першу чергу потрібно якнайшвидше обробити рану. Промий її великою кількістю води і мила, а потім оброби антисептиком. Якщо у тварини були явні ознаки агресії або вона виглядала хворою, одразу йди до лікаря або на "швидку". Вакцинація від сказу зазвичай проводиться у кілька етапів.

Повідомлення відредагував HzBoy - Середа, 16.04.2025, 10:31

kirilzhilenko80Дата: Середа, 16.04.2025, 10:31 | Повідомлення # 3
Генерал-майор
Я мав таку ситуацію, коли мій кіт вчепився в руку. Спочатку сильно не хвилювався, але потім дізнався, що у кота могли бути ознаки сказу. Не ризикуйте і обов'язково звертайтеся до лікаря, навіть якщо це виглядає несерйозно. Як мінімум потрібно отримати курс щеплень.

taras_gamperДата: Середа, 16.04.2025, 10:38 | Повідомлення # 4
Подполковник
Цитата kirilzhilenko80 ()
Я мав таку ситуацію, коли мій кіт вчепився в руку. Спочатку сильно не хвилювався, але потім дізнався, що у кота могли бути ознаки сказу. Не ризикуйте і обов'язково звертайтеся до лікаря, навіть якщо це виглядає несерйозно. Як мінімум потрібно отримати курс щеплень.

Це дійсно дуже важливо, тому що сказ — це серйозне захворювання. Якщо тебе вкусила тварина, яка може бути носієм сказу, потрібно якнайшвидше звернутися до лікаря. Першим кроком є негайне промивання рани великою кількістю води та мила.
Потім варто накласти стерильну пов'язку, якщо є можливість, і звернутися до лікаря або у невідкладну допомогу. В «Добробуті» https://dobrobut.com/ua....cientov можна звернутися за консультацією — вони швидко дадуть рекомендації і направлять на необхідне лікування. Не варто панікувати, але звернутися до фахівців треба без зволікань.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: