26.06.2025, Четвер, 15:05
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Рейтинг фільтрів для води
androidskladruДата: Вівторок, 06.05.2025, 08:28 | Повідомлення # 1
Рядовой
Група: Пользователи
Репутація: 0
Статус: Offline
Вітаю! Хочу встановити фільтр для очищення води в квартирі, але вже декілька тижнів вивчаю варіанти і остаточно заплутався. В інтернеті купа різних оглядів і "топів", але важко зрозуміти, де реклама, а де реальні відгуки. Цікавить рейтинг фільтрів для очищення води саме з точки зору користувачів, а не маркетологів.

Основна проблема — жорстка вода та осад у чайнику. Також хочеться, щоб вода була придатна для пиття без кип’ятіння. Розглядаю фільтри-глечики, проточні системи, а можливо навіть зворотний осмос. Бюджет — до 6000 грн.

Порадьте, будь ласка, перевірені моделі або бренди, які дійсно працюють, а не просто гарно виглядають на упаковці. Буду вдячний за будь-які відгуки та рекомендації!

maxmer3Дата: Вівторок, 06.05.2025, 13:27 | Повідомлення # 2
Рядовой
Повністю розумію твої сумніви — сам проходив через це кілька місяців тому. Якщо говорити чесно, то в бюджеті до 6000 грн я б радив звернути увагу на проточні фільтри без зворотного осмосу, наприклад, Ecosoft або Aquafilter. Вони не тільки очищають воду від хлору, іржі та механічних домішок, але й залишають мінерали, які корисні для організму.

Я особисто користуюся Ecosoft Standard — доволі проста в установці система, три колби, змінні картриджі є в будь-якому магазині. За пів року користування чайник чистий, смак води став кращим. Один нюанс — треба змінювати фільтри вчасно (раз на 3-6 місяців), інакше ефект знижується.

Зворотний осмос — це теж варіант, але він дорожчий і часто знижує мінералізацію води до нуля, тож її бажано додатково збагачувати. Якщо потрібна вода для кави, чаю, супів — то осмос хороший, але для пиття на щодень я б не радив.
Прикріплення: 9447373.jpg (36.2 Kb)

campegukДата: Вівторок, 06.05.2025, 14:07 | Повідомлення # 3
Рядовой
норм

morozovserhii1246Дата: Вівторок, 06.05.2025, 15:57 | Повідомлення # 4
Рядовой
дякую

oivanova74Дата: Вівторок, 06.05.2025, 18:01 | Повідомлення # 5
Сержант
Я теж довго вибирав фільтр і зрештою вирішив встановити фільтр зворотного осмосу — обрав модель Aquaphor RO-101 з рейтингу найкращих фільтрів для води 2025 року: https://vencon.ua/articles/rejting-filtrov-dlya-ochistki-vody . Так, вона дорожча, але мені важливо було максимально очистити воду, бо в нас у районі часто бувають проблеми з якістю — вода пахне хлором і має мутний відтінок.

Мій рейтинг фільтрів для очищення води виглядає так:

Aquaphor RO-101 — глибоке очищення, м’яка вода, відчутна різниця в смаку.

Ecosoft P'URE Balance — схожа система з мінералізатором, трохи дешевша.

Brita Marella (глечик) — як бюджетний варіант, підходить для однієї-двох осіб.

З осмосом потрібно миритися з трохи повільним набором води і місцем для бака, але результат того вартий. Якщо вода дуже погана — однозначно раджу саме цей тип фільтрації. Якщо хочеш простіше рішення — тоді або Ecosoft, або Aquafilter. Не бери ноунейми — як правило, це втрата грошей.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: