|
Хто знає як організовувати водовідведення в будинку?
|
|
| Levchenko | Дата: Понеділок, 02.06.2025, 13:49 | Повідомлення # 1 |
 Генерал-лейтенант
Група: Пользователи
Статус: Offline
| Хто нещодавно займався організацією системи водовідведення на своїй ділянці? Мене цікавить не стільки технологія, скільки питання вартості. Оскільки маю обмежений бюджет, хотілося б розуміти хоча б приблизно, скільки коштує зробити нормальне водовідведення на приватній території: з лотками, решітками, пісковловлювачами. Територія — біля 100 квадратів вимощення, ухил середній. Особливо цікавить, чи є сенс купувати дешеві пластикові елементи, чи краще трохи доплатити й одразу взяти щось серйозніше? Хто що ставив і як воно себе поводить з часом? І де реально знайти адекватну ціну без втрати якості?
|
| |
|
|
| misterbicips | Дата: Понеділок, 02.06.2025, 13:49 | Повідомлення # 2 |
 Генерал-лейтенант
| Я в тому ж човні була кілька місяців тому, теж усе рахувала до копійки. Можу сказати з власного досвіду: ціни на елементи водовідведення дуже різняться в залежності від матеріалу та навантаження. Наприклад, пластикові лотки з гратами для пішохідної зони стартують від 200 грн за метр, але якщо плануєте на проїздну частину, доведеться викласти 600–800 грн і більше. Решітки з чавуну ще дорожчі. Але головне — не економити на дрібницях типу пісковловлювачів чи стикувальних елементів, бо без них система буде негерметичною. Я для себе вирішила не брати найдешевше, а шукала "середину" — щоб не переробляти через рік. Все залежить від умов на вашій ділянці.
|
| |
|
|
| Levchenko | Дата: Понеділок, 02.06.2025, 13:49 | Повідомлення # 3 |
 Генерал-лейтенант
| Досить обнадійливо, особливо щодо "золотої середини". А скажіть, ви десь у магазині брали, чи онлайн замовляли? Бо я вже обійшов пару будмаркетів — або вибір малий, або ціни кусаються. Хотілося б перевірене джерело, щоб не нарватися на підробку.
|
| |
|
|
| misterbicips | Дата: Понеділок, 02.06.2025, 13:50 | Повідомлення # 4 |
 Генерал-лейтенант
| Я теж не одразу знайшла нормального постачальника. Але в результаті зупинилася на сайті Vodaland (водовідведення ціна https://www.vodaland.com.ua/catalog/vodovidvedennya/ ) Це був мій найкращий вибір, чесно. Там великий асортимент — від бюджетних варіантів до професійних систем з сертифікацією. Можна підібрати все по вашому бюджету: є й недорогі пластикові лотки з решітками, і міцніші полімербетонні з посиленими гратами. У них на сайті зручно фільтрувати товари, є технічні характеристики та навіть фото реальних монтажів. Я спілкувалася з консультантом — порадив, як краще розкласти елементи, щоб не було застою води. Ще один плюс — доставляють швидко, і пакування якісне. Для мене як для бухгалтера важливо, щоб усе було чітко: документи, рахунки, гарантія — все надали без затримок. Тому рекомендую, не пожалкуєте, перевірено на собі.
|
| |
|
|
| myrriz87 | Дата: Вівторок, 03.06.2025, 05:16 | Повідомлення # 5 |
|
Лейтенант
| Робили ремонт підвалу в старому будинку. Замовляли все в інтернет-магазині Керамік Фест https://keramikfest.com.ua/ все потрібне: газоблок, черепицю, керамічні блоки, утеплювач. Асортимент просто величезний! Онлайн замовлення — топ, зекономили купу часу. Підвал тепер — надійний та сухий.
|
| |
|
|