29.12.2025, Понеділок, 16:31
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Яким чином використовується закритий електронний підпис?
akhamsaДата: Четвер, 24.07.2025, 11:50 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Пользователи
Репутація: 0
Статус: Offline
Мені терміново потрібно купити ліцензійне програмне забезпечення для бухгалтерського обліку, яке дозволяє працювати з податковими звітами, договорами та іншими офіційними документами онлайн. Але виникло питання чи зможу я його використовувати без наявності закритого електронного підпису? Читав, що він обов'язковий для авторизації, підписання звітів і підтвердження особистості, тому хочу зрозуміти, як його отримати і чи потрібен він при реєстрації в самій програмі, або вже пізніше при поданні звітності.

RennixДата: Четвер, 24.07.2025, 11:51 | Повідомлення # 2
Рядовой
У моїй практиці закритий електронний підпис став у пригоді, коли оформлював земельну ділянку. Усі документи подавались онлайн, договір купівлі-продажу, довідки з кадастру, витяг із реєстру. Закритий ключ був у мене на флешці, а сам підпис ставився через спеціальну програму. Без нього нічого б не вдалося зробити.

beketovalimДата: Четвер, 24.07.2025, 11:53 | Повідомлення # 3
Рядовой
Працюючи у сфері проєктних закупівель, я щоденно користуюсь закритим електронним підписом. Його роль підтверджувати, що саме я підписую той чи інший документ. Він захищений паролем і є тільки в мене, зберігається на захищеному носії.

dorenyuristДата: Четвер, 24.07.2025, 11:59 | Повідомлення # 4
Рядовой
Цитата akhamsa ()
Мені терміново потрібно купити ліцензійне програмне забезпечення для бухгалтерського обліку, яке дозволяє працювати з податковими звітами, договорами та іншими офіційними документами онлайн. Але виникло питання чи зможу я його використовувати без наявності закритого електронного підпису? Читав, що він обов'язковий для авторизації, підписання звітів і підтвердження особистості, тому хочу зрозуміти, як його отримати і чи потрібен він при реєстрації в самій програмі, або вже пізніше при поданні звітності.

Я давно працюю з державними тендерами, тому добре розумію, яким чином використовується закритий електронний підпис. Він потрібен для підтвердження справжності моїх дій: підписання договорів, завантаження звітів, участі в аукціонах. У процесі входу в систему я обираю ключ, вводжу пароль і тоді вже можу підписувати будь-які документи. Без цього доступу немає.
Що таке закритий електронний підпис добре пояснюється у статті блогу https://depositsign.com/article....pidpysu Там йдеться про те, що особистий ключ це якраз той файл, який використовується для створення електронного підпису. Його ще називають закритим, і він зберігається тільки у користувача. Саме завдяки цьому механізму ваш підпис має юридичну силу і не може бути підроблений. Я підписую документи буквально за кілька секунд і контролюю весь процес самостійно.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: