Цитата akhamsa (

)
Мені терміново потрібно купити ліцензійне програмне забезпечення для бухгалтерського обліку, яке дозволяє працювати з податковими звітами, договорами та іншими офіційними документами онлайн. Але виникло питання чи зможу я його використовувати без наявності закритого електронного підпису? Читав, що він обов'язковий для авторизації, підписання звітів і підтвердження особистості, тому хочу зрозуміти, як його отримати і чи потрібен він при реєстрації в самій програмі, або вже пізніше при поданні звітності.
Я давно працюю з державними тендерами, тому добре розумію, яким чином використовується закритий електронний підпис. Він потрібен для підтвердження справжності моїх дій: підписання договорів, завантаження звітів, участі в аукціонах. У процесі входу в систему я обираю ключ, вводжу пароль і тоді вже можу підписувати будь-які документи. Без цього доступу немає.
Що таке закритий електронний підпис добре пояснюється у статті блогу https://depositsign.com/article....pidpysu Там йдеться про те, що особистий ключ це якраз той файл, який використовується для створення електронного підпису. Його ще називають закритим, і він зберігається тільки у користувача. Саме завдяки цьому механізму ваш підпис має юридичну силу і не може бути підроблений. Я підписую документи буквально за кілька секунд і контролюю весь процес самостійно.