30.12.2025, Вівторок, 02:57
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Що смачного приготувати з кукурудзяної крупи?
antp111Дата: Четвер, 31.07.2025, 20:17 | Повідомлення # 1
Лейтенант
Група: Пользователи
Репутація: 0
Статус: Offline
Дівчата й хлопці, допоможіть порадою! Побачила в магазині кукурудзяну крупу, і щось мені так закортіло купити — якась ностальгія з дитинства. Але чесно — забула вже зовсім, як її правильно готувати. Хочу щось просте, але смачне. Не обов'язково класика-класика, можна й з якимись сучасними фішками. Головне — щоб не вийшло ні дуже сухо, ні надто водянисто. Як ви її варите? І чи є якісь перевірені крупи, які точно не злипаються в один грудок? Буду вдячна за поради!

HzBoyДата: Четвер, 31.07.2025, 20:23 | Повідомлення # 2
Генерал-полковник
О, знайома тема! Я теж іноді балую себе такою кашею — особливо на вихідних. Кукурудзяна крупа — це ж як смак з дитинства, правда? Я завжди беру трохи вершкового масла, додаю після варіння — виходить ніжно. Але важливо не переварити! І краще брати хорошу крупу — бо яка попало часто має і дрібні фракції, і лушпайки трапляються. У мене був досвід — купив дешеву і замість сніданку отримав одне розчарування. Якщо зробити все правильно, то з кукурудзяної каші можна навіть щось схоже на десерт зробити — з медом і горішками.

antp111Дата: Четвер, 31.07.2025, 20:24 | Повідомлення # 3
Лейтенант
Дякую велике за пораду! Дуже по-домашньому описали — аж запах каші відчула. А скажіть, будь ласка, скільки ви варите за часом? І скільки води на яку кількість крупи берете? Бо я боюся, що то все вийде грудкою або занадто рідким. І ще цікаво — яку саме марку крупи ви купуєте, щоб точно не прогадати?

HzBoyДата: Четвер, 31.07.2025, 20:28 | Повідомлення # 4
Генерал-полковник
Та я розумію вас! Сам колись боявся зіпсувати. А зараз усе просто: беру 1 частину крупи на 3 частини води. Якщо хочете м’якшу кашу — можна й трохи більше води. Варити краще на повільному вогні, хвилин 15–20, помішуючи. І обов’язково дати постояти під кришкою ще хвилин 5, щоб «дійшла». А щодо крупи — то я беру тільки «Терра». У них зручні варильні пакети, нічого не злипається і смак приємний, не пісний. До речі, там же , на сайту Терра, можете побачити, як правильно кукурудзяну кашу https://lavka.terra.ua/tm-terra/krupi/krupi-u-varilnomu-paketi/100143 А взагалі, Терра» — це той варіант, коли не помилишся. Я її і дітям даю, і сам їм із задоволенням. І з маслом, і з бринзою, і навіть із грибами пробував — смачно по-різному.
Прикріплення: 4666676.jpg (19.5 Kb)

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: