26.12.2025, П`ятниця, 18:29
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Як fintech змінює наше життя?
vlad0211vДата: Неділя, 28.09.2025, 17:44 | Повідомлення # 1
Лейтенант
Група: Пользователи
Репутація: 0
Статус: Offline
Останнім часом усе більше говорять про те, що класичні банки поступово відходять у минуле, а їхнє місце займають мобільні додатки та fintech-сервіси. Я бачу, як друзі користуються онлайн-банкінгом і майже не ходять у відділення. Але мене цікавить: чи дійсно ці сервіси надійні й чи можна повністю довіряти фінансовим технологіям? Які гарантії захисту коштів є у клієнтів? І чи правда, що в майбутньому банки в звичному вигляді зникнуть, залишивши тільки цифрові рішення?

iri431851Дата: Неділя, 28.09.2025, 18:07 | Повідомлення # 2
Лейтенант
Тема дуже актуальна. Я раджу почитати про досвід експертів, наприклад, Альона Шевцова Дегрик https://alonashevtsova.com/ активно пише про це у своєму блозі. Вона має понад 15 років у fintech та онлайн-банкінгу, керує компанією Sends у Великій Британії й добре розбирається в майбутніх трендах. Якщо коротко, то банки у смартфоні справді стають нормою, але вони працюють у правовому полі, з ліцензіями, страховими гарантіями і системами контролю. Наприклад, електронні гаманці й платіжні сервіси підпорядковуються FCA у Британії чи НБУ в Україні. Це означає, що кошти користувачів захищені не гірше, ніж у класичних банках.

ryna021111Дата: Неділя, 28.09.2025, 18:18 | Повідомлення # 3
Рядовой
Я думаю, що традиційні банки повністю не зникнуть, адже частині клієнтів важливо мати фізичну присутність. Але точно можна сказати: цифрові рішення стають все зручнішими. Найкраще поєднувати обидва варіанти – користуватись додатками для щоденних операцій і залишати класичний банк для великих угод чи консультацій.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: