|
Чи брати двері з плівковим покриттям у вологих кімнатах?
|
|
| Levchenko | Дата: Понеділок, 06.10.2025, 15:03 | Повідомлення # 1 |
 Генерал-лейтенант
Група: Пользователи
Статус: Offline
| Замовляю ремонт і дійшов до вибору міжкімнатних дверей. Майстер питає, яку товщину полотна хочу, а я взагалі не в темі. Пропонують 35 мм і 40 мм, різниця по грошах невелика, але каже, що “40 мм надійніше”. Чи є сенс переплачувати, чи це просто маркетинг?
|
| |
|
|
| misterbicips | Дата: Понеділок, 06.10.2025, 15:04 | Повідомлення # 2 |
 Генерал-лейтенант
| У мене стоять двері з полотном 35 мм, стандартні МДФ. Служать уже 5 років, нічого не повело, не тріскає. Для звичайної квартири цього вистачає з головою. Якщо коробка й петлі нормальні, товщі двері особливої різниці не дадуть. Хіба якщо хочеш кращу звукоізоляцію, тоді 40 мм справді трохи краще тримає шум.
|
| |
|
|
| Levchenko | Дата: Понеділок, 06.10.2025, 15:04 | Повідомлення # 3 |
 Генерал-лейтенант
| Я міняв двері минулої зими й взяв 40 мм. Майстер пояснив, що при ширині полотна 900 мм тонкі двері можуть трохи “гуляти”, особливо коли перепад температур чи вологість. У мене кухня й санвузол поруч, тому thicker полотно дало відчутну жорсткість і стабільність. Але майже не впливає на вагу - петлі витримують нормально. Якщо є місце в коробці, я б радив 40 мм як універсальний варіант.
|
| |
|
|
| misterbicips | Дата: Понеділок, 06.10.2025, 15:04 | Повідомлення # 4 |
 Генерал-лейтенант
| Я нещодавно замовляла Двері Маркет у Львові, там більшість моделей мають полотно 40 мм, і це, як мені пояснили, зараз стандарт. Майстер казав, що тонші двері https://dveri-market.lviv.ua/shop/mizhkimnatni-dveri часто роблять у бюджетних серіях, і вони легше деформуються, якщо стіни криві або коробку поставили неідеально. У мене одна кімната виходить на південь - там тепло, друга на північ - прохолодніше, тому я боялась, що буде перекіс, але з 40-мм полотнами все добре. За шумоізоляцією різницю відчула - розмов у сусідній кімнаті не чути. Якщо двері з екошпоном чи фарбовані, то товщина впливає ще й на вигляд: масивніше полотно виглядає дорожче. Але якщо обмежений бюджет, можна лишитись на 35 мм, головне - щоб не менше, бо тонші 30-мм варіанти справді “гуляють” і легко пошкоджуються.
|
| |
|
|