26.12.2025, П`ятниця, 01:39
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Хто бере печінку тріски - з чим її їсте?
LevchenkoДата: Субота, 18.10.2025, 13:22 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 718
Репутація: 0
Статус: Offline
Купив сьогодні банку печінки тріски, ніколи раніше не пробував. Відкрив, а вона плаває у жирі. Вона ж, мабуть, супер жирна? Її ж не можна просто так ложкою їсти, як паштет? Поділіться досвідом, хто її бере. З чим це взагалі поєднується, щоб було смачно і не надто важко для шлунка?
 
antp111Дата: Субота, 18.10.2025, 13:22 | Повідомлення # 2
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 64
Репутація: 0
Статус: Offline
Так, вона дуже жирна, але це "хороший" жир - Омега-3, плюс вітаміни D і A. Ложкою точно не треба. Найпростіший і класичний варіант - це бутерброди. Візьми чорний хліб або підсмаж тост. Печінку розімни виделкою (можна трохи олії з банки додати, але небагато). Зверху - зелена цибуля або кріп. Дуже добре ще пасує варене яйце, нарізане кружальцями.
 
LevchenkoДата: Субота, 18.10.2025, 13:22 | Повідомлення # 3
Генерал-лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 718
Репутація: 0
Статус: Offline
Ага, варіант з тостом і яйцем звучить непогано, треба спробувати. Дякую. А що скажете про салати? Я бачив, що її додають, але в мене сумніви. Вона ж така жирна і має яскравий смак. Вона не "загубиться" або, навпаки, не переб'є всі інші інгредієнти? Може, є якийсь простий рецепт, типу "Мімози", але з нею? Хочеться, щоб вона була головною, але щоб свіжі овочі якось балансували цю жирність.
 
antp111Дата: Субота, 18.10.2025, 13:23 | Повідомлення # 4
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 64
Репутація: 0
Статус: Offline
Якраз у салатах вона ідеальна, бо жирність розходиться. Є дуже простий, але безпрограшний варіант. Береш банку, зливаєш більшу частину олії (але трохи залиш). Розминаєш печінку виделкою. Додаєш 2-3 дрібно нарізаних варених яйця і багато зеленої цибулі. Все.
Можна навіть не солити і не заправляти, олії з печінки вистачить. Це ідеально на ті ж тости мазати. Якщо хочеш більш ситний салат, то робиш шарами: печінка https://maudau.com.ua/categor....risky-2 потім терті варені білки, потім трохи твердого сиру, потім жовтки. Кожен шар можна злегка змастити майонезом, але зовсім трохи. Або, як варіант, додай в розім'яту печінку і яйця свіжий огірок. Він дасть хрускіт і свіжість.
Взагалі, вибір якісного продукту - це половина успіху, бо різна печінка тріски може відрізнятися за консистенцією. Головне правило - не переборщити з жирними додатками (типу майонезу чи великої кількості сиру), бо продукт сам по собі дуже насичений.
 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: