|
Хто бере печінку тріски - з чим її їсте?
|
|
| Levchenko | Дата: Субота, 18.10.2025, 13:22 | Повідомлення # 1 |
 Генерал-лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 718
Статус: Offline
| Купив сьогодні банку печінки тріски, ніколи раніше не пробував. Відкрив, а вона плаває у жирі. Вона ж, мабуть, супер жирна? Її ж не можна просто так ложкою їсти, як паштет? Поділіться досвідом, хто її бере. З чим це взагалі поєднується, щоб було смачно і не надто важко для шлунка?
|
| |
|
|
| antp111 | Дата: Субота, 18.10.2025, 13:22 | Повідомлення # 2 |
|
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 64
Статус: Offline
| Так, вона дуже жирна, але це "хороший" жир - Омега-3, плюс вітаміни D і A. Ложкою точно не треба. Найпростіший і класичний варіант - це бутерброди. Візьми чорний хліб або підсмаж тост. Печінку розімни виделкою (можна трохи олії з банки додати, але небагато). Зверху - зелена цибуля або кріп. Дуже добре ще пасує варене яйце, нарізане кружальцями.
|
| |
|
|
| Levchenko | Дата: Субота, 18.10.2025, 13:22 | Повідомлення # 3 |
 Генерал-лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 718
Статус: Offline
| Ага, варіант з тостом і яйцем звучить непогано, треба спробувати. Дякую. А що скажете про салати? Я бачив, що її додають, але в мене сумніви. Вона ж така жирна і має яскравий смак. Вона не "загубиться" або, навпаки, не переб'є всі інші інгредієнти? Може, є якийсь простий рецепт, типу "Мімози", але з нею? Хочеться, щоб вона була головною, але щоб свіжі овочі якось балансували цю жирність.
|
| |
|
|
| antp111 | Дата: Субота, 18.10.2025, 13:23 | Повідомлення # 4 |
|
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 64
Статус: Offline
| Якраз у салатах вона ідеальна, бо жирність розходиться. Є дуже простий, але безпрограшний варіант. Береш банку, зливаєш більшу частину олії (але трохи залиш). Розминаєш печінку виделкою. Додаєш 2-3 дрібно нарізаних варених яйця і багато зеленої цибулі. Все. Можна навіть не солити і не заправляти, олії з печінки вистачить. Це ідеально на ті ж тости мазати. Якщо хочеш більш ситний салат, то робиш шарами: печінка https://maudau.com.ua/categor....risky-2 потім терті варені білки, потім трохи твердого сиру, потім жовтки. Кожен шар можна злегка змастити майонезом, але зовсім трохи. Або, як варіант, додай в розім'яту печінку і яйця свіжий огірок. Він дасть хрускіт і свіжість. Взагалі, вибір якісного продукту - це половина успіху, бо різна печінка тріски може відрізнятися за консистенцією. Головне правило - не переборщити з жирними додатками (типу майонезу чи великої кількості сиру), бо продукт сам по собі дуже насичений.
|
| |
|
|