23.12.2025, Вівторок, 21:16
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ви ніколи не замислювались а як саме спілкуються тварини?
yernikola0Дата: Четвер, 30.10.2025, 14:05 | Повідомлення # 1
Рядовой
Група: Пользователи
Репутація: 0
Статус: Offline
Привіт, ви ніколи не замислювались а як саме спілкуються тварини між собою? Ми бачимо їхні рухи, чуємо звуки, але ж там, мабуть, цілий світ сигналів, емоцій і значень, які ми просто не розуміємо. Дуже цікаво дізнатися більше про це! Може, хтось має цікаві статті чи матеріали на цю тему? Поділіться, будь ласка, хочу трохи зануритись у цей дивовижний “мовний” світ природи.

lizer89ilonaДата: Четвер, 30.10.2025, 14:50 | Повідомлення # 2
Рядовой
Дякую за підняту тему на форумі — вона дійсно цікава і важлива. Ми часто сприймаємо їх лише як істот, які живуть поруч, але не помічаємо, що вони мають свою «мову». Я прочитав одну статтю — на Trendowire https://trendowire.com/iak-spi....ozumity як спілкуються тварини мова без слів, яку ми лише починаємо розуміти — і вона справді відкрила для мене очі. У ній розповідається про те, як тварини використовують жести, звуки, погляди, навіть запахи — і це все є засобами спілкування, які ми часто ігноруємо. Я вирішив придивитись до поведінки свого кота: коли він робить той чи інший жест, коли змінюється його погляд або позиція тіла. І знаєте — це працює. Я почав краще розуміти, коли йому комфортно, а коли він хоче простору, і з’явилось відчуття справжньої взаємодії, а не просто «я йому, він мені».

Повідомлення відредагував lizer89ilona - Четвер, 30.10.2025, 15:50

selenamillowДата: Понеділок, 24.11.2025, 16:46 | Повідомлення # 3
Рядовой
Та ти так романтично кажеш про “мову тварин”, ніби вони зараз візьмуть і відкриють нам свої секретні подкасти. Та реально ж більшість їхніх сигналів залежить не тільки від звуків, а й від умов, у яких вони живуть. Я коли копав тему глибше, здивувався, що мікроклімат впливає на поведінку не менше, ніж інстинкти. Якщо хочеш серйозно зрозуміти їхні реакції, глянь, як це контролюють фермери — ось тут: https://vada.ua/magazin....vlinnya є блоки управління мікрокліматом від VADA, бо вони саме в обладнанні для тваринництва шарять. Як там температуру, вологість і вентиляцію налаштовують — одразу видно, чого звірі по-різному поводяться. Без цього весь “мовний світ природи” виглядає як хаос, а не система.

Повідомлення відредагував selenamillow - Понеділок, 24.11.2025, 16:47

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: