22.11.2025, Субота, 02:30
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Що краще ДБЖ або Резервне живлення на інверторі?
andriykovalchuk93Дата: Субота, 15.11.2025, 07:13 | Повідомлення # 1
Рядовой
Група: Пользователи
Репутація: 0
Статус: Offline
Привіт!
Хто стикався — підкажіть, що краще поставити для будинку: звичайний ІБП чи інвертор з акумулятором як резервне живлення?
Світло інколи вибиває, особливо взимку, треба щоб роутер, насос і трохи освітлення тягнуло хоча б кілька годин.
Ціни плюс-мінус однакові, от і думаю

dhavryk82Дата: Субота, 15.11.2025, 08:08 | Повідомлення # 2
Рядовой
Група: Пользователи
Репутація: 0
Статус: Offline
Слухай, я колись теж ламав голову над цим питанням. Якщо коротко — ІБП годиться тільки якщо треба виграти час на "коректно виключити комп", не більше. Вони просто тримають пару хвилин, і все. У мене був — ледве на роутер і монітор вистачало

А от інвертор з акумулятором https://svitlobud.com.ua/nabory-rezervnoho-zhyvlennia/ — це вже більш серйозна тема. Я собі взяв інвертор на 1 кВт і два гелевих акуми по 100А·год — при відключенні світла взагалі не парюсь: світло є, інтернет працює, навіть чайник іноді вмикаю, якщо треба.

Єдине, що з інвертором треба трошки розібратись, але нічого складного. Плюс — можеш сам підібрати, що саме хочеш живити, і під це зібрати систему.

Так що моя порада — якщо хочеш нормальне резервне живлення — бери інвертор. ІБП — це так, для офісу.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: