25.03.2025, Вівторок, 17:04
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Вибір іграшок для папуг: що рекомендують експерти
simplykitsuneДата: Вівторок, 25.02.2025, 08:36 | Повідомлення # 1
Рядовой
Група: Пользователи
Репутація: 0
Статус: Offline
Останнім часом моя хвиляста папужка стала дуже активною, і я думаю, що їй не вистачає розваг. Раніше вона гралася з простими дзвіночками та дерев’яними паличками, але тепер вони її не цікавлять. Думаю, що потрібно купити щось більш цікаве, можливо, інтерактивне або з рухомими елементами. Але ось питання: які іграшки дійсно корисні для розвитку папуг, а які можуть бути навіть шкідливими? Я читав, що пластик не завжди безпечний, але багато виробників його використовують.

mariaДата: Вівторок, 25.02.2025, 08:37 | Повідомлення # 2
Рядовой
Добре, що ти звернула увагу на те, чим займається твоя папужка! У мене теж є хвилястий папужка. Найкращий варіант – комбінувати різні види іграшок, щоб пташка могла і розважатися, і розвиватися. Наприклад, дерев'яні гойдалки та драбинки допомагають їй тренувати лапки та дзьоб, а дзвіночки й мотузочки із натуральних волокон стимулюють цікавість.

Щодо пластику, то тут варто бути обережним. Дешевий пластик може містити шкідливі речовини або мати гострі краї, які можуть травмувати папугу. Тому краще обирати якісні іграшки від перевірених виробників. До речі, я нещодавно знайшла хороший сайт, де продають безпечні та цікаві іграшки для птахів – ось тут https://bellizoo.com.ua/. Там є великий вибір дерев'яних іграшок, підвісних мотузкових конструкцій та навіть інтерактивних головоломок. Якщо твоя папуга любить щось гризти, можеш спробувати мінеральні блоки – це не тільки розвага, а ще й користь для дзьоба.

Ще один лайфхак: папуги обожнюють іграшки, які можна гризти та розбирати. Якщо твоя пташка не реагує на нові покупки, спробуй трохи змінити розташування іграшок у клітці або додати щось знайоме – іноді вони просто бояться нових предметів.

simplykitsuneДата: Вівторок, 25.02.2025, 08:39 | Повідомлення # 3
Рядовой
Я намагалась вирішити проблему так: міняла іграшки місцями кожні пару тижнів. Так їй здається, що це щось нове, і вона знову починає ними гратися. До речі, дякую за сайт, я теж давно шукала щось якісне. Думаю, візьму для своєї пташки кілька нових драбинок і мотузок.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: