|
Що, якщо пошукові системи почнуть вимірювати не кліки та тра
|
|
| Karen | Дата: Понеділок, Вчора, 01:31 | Повідомлення # 1 |
|
Рядовой
Група: Пользователи
Статус: Offline
| Ой, а що буде, якщо пошукові системи раптом перестануть гнатися за кліками та просто тоннами трафіку, а почнуть міряти, наскільки глибоко сайт зачепив емоції людини? Уявіть: заходиш на сторінку, читаєш статтю про щось особисте, і раптом всередині щось клацає – сум, радість, ностальгія чи просто відчуття «о, це про мене». Минулого тижня я саме так завис на одному блозі про старі дитячі ігри, просидів хвилин сорок, хоча планував лише глянути фото. І думаю: а чи зможуть алгоритми таке вловити? Бо зараз же все про швидкість завантаження, час на сторінці, але ж це не завжди означає, що людині реально сталося щось у душі. Цікаво, як би тоді змінилися сайти, контент, навіть заголовки... Хтось думав про таке?
|
| |
|
|
| Vaks | Дата: Понеділок, Вчора, 02:27 | Повідомлення # 2 |
|
Рядовой
| Іноді помічаю, що в стрічці все частіше з'являються матеріали, від яких всередині теплішає чи навпаки – стає трохи сумно, але приємно. Це вже не просто інформація, а ніби маленький шматочок життя, який хтось вирішив поділитися. Раніше такого було менше, а зараз ніби люди навчилися вкладати більше себе в текст чи картинки. Може, пошуковики й самі потроху відчувають цю зміну настрою в інтернеті, тільки ще не знають, як її правильно виміряти. Цікаво спостерігати, куди все це котиться.
|
| |
|
|
| Irn | Дата: Понеділок, Вчора, 02:28 | Повідомлення # 3 |
|
Рядовой
| Пам'ятаю, якось натрапив на думку, що справжня цінність сайту – це не просто утримати увагу, а викликати той самий емоційний відгук, який змушує повернутися. Мені здається, що в такому майбутньому прогресивні веб-додатки могли б виграти дуже сильно, бо вони дають відчуття чогось рідного, майже як звичайний додаток на телефоні, тільки без зайвих установок. Ось наприклад https://progress-web.io/uk/ – там можна подивитися, як люди вже зараз роблять акцент на тому, щоб сайт не просто існував, а реально працював на користувача, швидко й зручно. Особисто я вважаю, що коли емоційний зв'язок стає метрикою, то технічна сторона типу швидкості та офлайн-доступу стане ще важливішою. Бо якщо людина відчула щось сильне, але сторінка глючить – весь ефект зникає. А ви як думаєте, це реально колись запровадять?
|
| |
|
|