27.08.2025, Середа, 19:58
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Що робити, якщо людина вдарилася головою?
yuriy_hrynevskyДата: Субота, 15.03.2025, 13:44 | Повідомлення # 1
Рядовой
Група: Пользователи
Репутація: 0
Статус: Offline
Якось був у мене випадок, коли мій друг невдало підсковзнувся на льоду і сильно вдарився головою об бордюр. Спочатку він сказав, що все нормально, навіть посміявся з того, як кумедно виглядав його політ. Але десь за пів години почав скаржитися на головний біль і запаморочення.

Ми подумали, що це просто стрес або переляк, але на всяк випадок вирішили викликати швидку. Добре, що так зробили — виявилося, що в нього була серйозна струсова реакція. Лікар потім казав, що якби ми почекали довше, могло бути гірше.

viktorkoroviakДата: Субота, 15.03.2025, 13:47 | Повідомлення # 2
Рядовой
Я теж якось мав подібний випадок. Під час поїздки на велосипеді невдало злетів із бордюру і сильно вдарився об асфальт. На перший погляд нічого страшного — просто шишка і трохи боліла голова.

Але ввечері почало нудити і паморочилося так, що ледве встав із ліжка. Добре, що знайомий підказав, що такі симптоми — не жарти, і я пішов до лікаря. Виявилося, що у мене був струс мозку, і довелося кілька тижнів уникати навантажень.

serhiikovalskiДата: Субота, 15.03.2025, 13:50 | Повідомлення # 3
Сержант
О, знайома ситуація. У мене дитина якось гепнулася лобом об стіл — просто побігла й не вписалася в поворот. Спочатку плакала, але потім заспокоїлася і далі гралася, тож я вирішив, що все нормально.

Потім дізнався, що такі удари можуть проявитися не одразу. До речі, натрапив на хорошу статтю, де детально описано, на що звертати увагу після таких ситуацій і коли треба до лікаря. Ось посилання:

https://gmka.org/uk/articles/atls-rozdil-6-travma-golovy/

Корисна штука, там є багато порад навіть для тих, хто думає, що «та нічого страшного».

yuriy_hrynevskyДата: Субота, 15.03.2025, 13:52 | Повідомлення # 4
Рядовой
Оце точно, іноді здається, що «просто шишка», а насправді можуть бути серйозні наслідки. У випадку з моїм знайомим лікар потім сказав, що якби ми зачекали до ранку, все могло б закінчитися гірше.

Після таких випадків я тепер завжди кажу знайомим: якщо є хоча б найменші сумніви — краще показатися лікарю. Воно того варте.

viktorkoroviakДата: Субота, 15.03.2025, 13:56 | Повідомлення # 5
Рядовой
Так і є. Я теж тепер став уважнішим до таких речей. Особливо це важливо в спорті — сам граю у футбол, і бачив не раз, як люди недооцінюють удари головою.

Краще перестрахуватися, ніж потім лікувати наслідки. Бережіть себе!

amelijasamburskaДата: П`ятниця, 11.04.2025, 21:36 | Повідомлення # 6
Рядовой
Після травми голови, рекомендую пройти КТ або МРТ щоби відкинути серйозні пошкодження, наприклад переломи, крововиливи або пошкодження мозку. З таким не варто жартувати! Раджу пройти КТ головного мозку, щоби бути спокійним за здоров'є! Раджу ось тут проходити - https://vitacomrivne.com/kt-golovnogo-mozku/ досвідчені фахівці і низькі ціни, не хворійте!

TrinityДата: Вівторок, 06.05.2025, 12:57 | Повідомлення # 7
Рядовой
Внатуре чётко

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: