|
Чистка / промивка радіатора печки: чи треба, і де роблять це
|
|
| serhiikovalski | Дата: Понеділок, 29.09.2025, 15:52 | Повідомлення # 1 |
|
Сержант
Група: Пользователи
Статус: Offline
| Хлопці, хочу порадитись. У мене з осені почало погано гріти в салоні, думав термостат, а виявилось — забитий радіатор печки. У знайомого майстер радив міняти одразу, бо мовляв чистка то таке, тимчасово. Але не дуже хочеться платити за новий, якщо можна обійтись промивкою. Хтось реально робив це і є сенс?
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky | Дата: Понеділок, 29.09.2025, 15:53 | Повідомлення # 2 |
|
Сержант
| Я промивав десь рік тому, бо ситуація була один в один. Мені зробили за день, коштувало значно дешевше ніж новий радіатор. Поки що гріє нормально, жодних проблем. Тут, звісно, залежить наскільки він убитий — якщо вже геть мертвий, то тільки заміна. Але я б точно пробував із чисткою, це не міф, працює.
|
| |
|
|
| viktorkoroviak | Дата: Понеділок, 29.09.2025, 15:57 | Повідомлення # 3 |
|
Сержант
| У мене теж таке було — спершу сумнівався, чи промивка допоможе, але вирішив спробувати. Є сервіси, які цим спеціалізовано займаються, не просто «для галочки». Наприклад, ось тут можна подивитись детальніше: https://genstar.ua/uk/ Вони роблять промивку радіаторів печки в Києві, плюс є досвід з іншими вузлами. Я туди звертався минулого року, то ще й паралельно перевірили кондиціонер — все працює, вже друга зима, гріє як треба. Заміна би обійшлась утричі дорожче.
|
| |
|
|
| serhiikovalski | Дата: Понеділок, 29.09.2025, 16:01 | Повідомлення # 4 |
|
Сержант
| О, це вже цікаво. Бо якраз думав, що чистка то лотерея, а виходить не все так безнадійно. Якщо є шанс відкатати ще кілька сезонів на старому, то гріх не спробувати.
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky | Дата: Понеділок, 29.09.2025, 16:02 | Повідомлення # 5 |
|
Сержант
| Так, головне знайти адекватний сервіс. Я, до речі, помітив, що після промивки навіть запахи зникли, бо воно ж все там вимиває. Так що воно того варте
|
| |
|
|